Spring til indhold

Ingredienser

Fremgangsmåde

Dukkah (Egyptisk Za'atar)

Ret Krydderier og tilsætning
Køkken Arabisk

Ingredienser
  

  • 1/4 cup Mandler; Hakkede
  • 1/4 cup Pistacienødder; Hakkede
  • 2 spsk Sesamfrø
  • 1 spsk Fennikelfrø
  • 1 spsk Spidskommen
  • 1 1/2 spsk Timian
  • 1 spsk Koriander; Malet
  • 1 1/2 spsk Tørret mynte
  • 1 tsk Sumak
  • 1 tsk Nigellafrø
  • 1 tsk Helt Sort peber
  • 1 tsk Salt
  • 2 spsk Birkes

Sådan gør du
 

  • Opmål som følger: Mandler og pistacienødder Sesamfrø Timian, Sumak, Mynte, Birkes Fennikel Koriander og Spidskommen Nigella og Peberkorn
  • Varm en pande op og rist nødderne i et par minutter - vend ofte.
  • Sluk for blusset og fjern panden, tilsæt sesamfrø og lad dem riste med et par minutter mens panden køler af.
  • Tilsæt Timian, Mynte, Birkes og Sumak til skålen med nødder.
  • Varm panden op påny over medium varme - tilsæt Fennikelfrø og rist ca. 30 sekunder. Tilsæt Koriander og Spidskommen og rist igen ca. 30 sekunder. Hæld disse i en skål for sig.
  • Rist Nigellafrø, og Peberkorn i et minut og tilsæt disse til skålen med Fennikel, Spidskommen og Koriander.
  • Når krydderierne er kølet helt af, blandes alle ingredienserne og hakkes helt med en minihakker eller stødes i en morter - alternativt hældes blandingen blot på glas, som den er.

Skriv en kommentar ...