Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Chokoladekage a'la Jonathan - med "Den du ved nok"-topping eller vanillecreme

Ret Kager
Køkken Danmark

Ingredienser
  

  • 400 g Sukker
  • 1 1/2 dl Kakao
  • 250 g Mel
  • 2 spsk Vanillesukker
  • 2 tsk Bagepulver
  • 2 tsk Natron
  • 1 tsk Salt
  • 2 1/2 dl Kærnemælk
  • 2 1/2 dl Kaffe; koldt
  • 1 1/2 dl Olie
  • 2 stk Æg

"Den du ved nok" topping

  • 100 kg Kokosmel
  • 200 g Lurpak
  • 6 spsk Kaffe
  • 375 g Flormelis
  • 2 1/2 spsk Kakao
  • 3 tsk Vanillesukker
  • 1 knsp Salt

Vanillecreme

  • 3 dl Mælk
  • 7 spsk Mel
  • 250 g Lurpak
  • 250 g Sukker
  • 4 tsk Vanillesukker

Sådan gør du
 

  • Bland alle tørre ingredienser og pisk kærnemælk, olie, æg og kaffe godt sammen i en anden.
  • Tilsæt den våde blanding til den tørre og pisk grundigt.
  • Hæld blandingen i en bagepapirsbeklædt bradepande og bag kagen i 35-45 minutter ved 170 grader almindelig ovn på næstnederste ribbe.

Valg 1 - "Den du ved nok" topping

  • Bland alle ingredienser i en kasserolle og lad blandingen blive homogen. Hæld den let afkølede topping på kagen og spis - SPIS! 🙂

Valg 2 - Vanillecreme

  • Pisk mælk og mel i en kasserolle indtil det tykner.
  • Pisk de resterende ingredienser på røremaskine indtil luftigt og tilsæt derpå den afkølede mælke/melblanding og pisk indtil du opnår en homogen blanding. Tilsæt eventuelt et nip salt for at lade smagen eksplodere.