Hvideboller

… fordi livet er for kort til spelt og bulgur

Ingredienser

Fremgangsmåde

Chokoladeboller

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 3 timer
Samlet tid 3 timer 20 minutter
Ret Boller
Antal 11

Ingredienser
  

  • 225 ml Vand; Varmt, lidt mere end lillefingervarmt
  • 3 spsk Mælk
  • 3 tsk Tørgær; Gerne Rødgær
  • 4 spsk Sukker
  • 2 stk Æg; Det ene til dejen, det andet til pensling
  • 400 g Hvedemel
  • 8 g Bageenzymer
  • 1 1/2 tsk Salt
  • 50 g Lurpak
  • 100 g Chokoladeknapper

Sådan gør du
 

  • Bland varmt vand og mælk - tilsæt tørgær og sukker. Lad dette skumme op i ca. 10 minutter.
  • Tilsæt hvedemel, salt, æg og smør og rør dette grundigt på røremaskinen påmonteret K-spaden.
  • Start røre/ælteprocessen ved lav hastighed i 1 minut, herefter medium hastighed i endnu 1 min for til slut at køre på høj hastighed indtil dejen slipper skålens sider (sådan nogenlunde).
  • Til sidst tilsættes chokoladeknapperne og der røres ved lav hastighed indtil knapperne er æltet ind i dejen.
  • Hiv dejen ind mod midten af skålen, så dejen spændes. Læg et stykke plasticfilm over skålen og lad dejen hæve i 1 1/2 time - indtil den fordobles i volumen. Dette kan med fordel gøres i ovnen ved 37 grader.
  • Tag dejen ud og del den i 11 stykker á 80 gram (nøjagtigt). "Fold" dejklumperne, så overfladen spændes og stil dem atter til hævning i 1-1 1/2 time (gerne i ovnen). Pensl bollerne med en blanding af 50 g æg (1 stk æg) og 50 g mælk. Bag dem på næstnederste rille ved 200 grader i 15 minutter (de sidste 5 minutter kan pladen med fordel flyttes til nederste rille, så de bliver ordentligt afbagt i bunden og ikke bliver for mørke).