Spring til indhold

Bagte kartofler på en base af groft salt

Ret Tilbehør

Ingredienser
  

  • 5 -6 stk Bagekartofler
  • 250 g Salt; Groft - blot så det kan dække bunden i en bradepande

Sådan gør du
 

  • Kartoflerne skylles og skrubbes let. Tørres og gnides med lidt olie.
  • Saltet fordeles i bunden af bradepanden, hvorpå kartoflerne lægges.
  • Drys en lille smule salt på hver kartoffel. Dette sikrer sammen med olien, at skrællen bliver sprød og giver en god modsætning til det bløde indre.
  • Bages i [cooked-timer minutes="55"]ca. 55 minutter[/cooked-timer] ved 190 grader varmluft- afhængigt af størrelsen, skal bagetiden reguleres en smule.

1. Sørg for at kartoflerne er tørre, når de bages. Dette sikrer en sprød skræl.

    2. Gnid bagekartoflerne med en smule olie inden isætning. Sikrer ligeledes en sprød skræl.

      3. Undgå stanniol, da dette koger kartoflerne istedet for at bage dem. Smagen er til forskel.

        Keyword Kartofler

        Skriv en kommentar ...