Spring til indhold

Æbleskiver - med begynderfejl 🙂

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter
Ret Desserter, Fødselsdag, Høj- og årstider, Jul, Kager
Køkken Danmark

Ingredienser
  

  • 5 dl Kærnemælk
  • 250 g Hvedemel
  • 45 g Sukker
  • 2 spsk Vanillesukker
  • 2 tsk Natron
  • 1 tsk Kardemomme
  • 2 stk Æg
  • 1 knsp Salt

Sådan gør du
 

  • Pisk alle ingredienser godt sammen og stil dejen på køl en halv time.
  • Varm æbleskivejernet godt op (11/14), dup hvert hul med Lurpak og fyld hullerne 2/3 op med æbleskivedej.
  • Lad æbleskiverne få stegeskorpe og vend dem 90 grader på højkant med en stegenål. Denne gang skal de ikke stege ret lang tid før æbleskiverne igen vendes 90 grader, så den runde form opnås. Æbleskiven er færdig, når der ikke hænger dej på ved "prik" med en kødnål. Spis rigeligt med rigeligt sirup, sukker, syltetøj eler brun farin - eller alle ingredienser 🙂

Skriv en kommentar ...